Digitális Zene Üzlet A-Z-ig! tanfolyam

Digitális Zene Üzlet A-Z-ig! + Zene és YouTube tanfolyam
Ha dalokat írsz, producer vagy, zenekarban játszol vagy netán épp egy zenekart menedzselsz és még nem tudod, hogyan tudsz megjelenni a most futó digitális zeneüzletek – az iTunes, a Spotify a Deezer, a Hallgass Hazait vagy épp a Google Play – kínálatában? A YouTube csatornádra feltöltött dalaid és videód segítségével megszerezhető bevételek maximalizálása is érdekel? Nem tudod melyik digitális zeneterjesztő céggel érdemes szerződést kötnöd? Optimálisan akarod elkölteni a pénzed online reklámokra? Szeretnéd átlátni a digitális terjesztéshez, a jogdíjak pontos felosztásához elengedhetetlen meta-adatok világát? Ha igen, akkor ezt a tanfolyamot neked találták ki!
A tanfolyam megnevezése: Digitális Zene Üzlet A-Z-ig! + Zene és YouTube tanfolyam
A digitális zenei üzlet háttér ismeretei, működése és gyakorlata
Vezető oktató: Bodrogi Bozán András
A tanfolyam kezdete: 2015. szeptember
Óraszám: 15 x 180 perc
MHRS_DigitaliszeneuzletA-ZigA kezdeti pozitív fogadtatást követően, a ’Digitális Zeneüzlet A-Z-ig!’ tanfolyam 2015-ben a Majdnem Híres Rocksuli felkérésére újra elindul. A most induló kurzus egy kétnapos ’Zene és YouTube’ tanfolyammal együtt gyarapítja a jelentkezők ismereteit, gyakorlati tudását. A tanfolyam kidolgozásakor a gyakorlati és az elméleti tudásanyag megfelelő egyensúlyára külön ügyeltünk, hiszen célunk, hogy a Digitális zene üzlet A-Z-ig! hasznos és gyakorlatban is alkalmazható tudásanyagot adjon a tanfolyamon résztvevőknek. A kurzus a téma iránt érdeklődők, független zenei kiadók, alkotó zenészek, előadók és minden zeneipari dolgozó számára kiváló lehetőséget biztosít az alapismeretek megszerzésére, a gyakorlati tudásuk bővítésére, ezáltal az online zenei bevételeik jövőbeni maximalizálására.
A tanfolyam célja:
A zeneipar, a lemezipar jelenének, változásainak megértése, a várható piaci helyzetre, a digitális zenefogyasztás jelenére és jövőjére való felkészítés. A gyakorlatban használt háttér folyamatok lemodellezése annak érdekében, hogy a hallgatók a jövőben saját maguk is képesek legyenek…
– egy digitális zenei kiadvány megjelenésének megtervezésére
– az üzleti modellek megértésével a digitális zenei szolgáltatásokkal való megállapodásra
– egy adott kreatív alkotó, zenei kiadó web-jelenlétének felépítésére, fenntartására
– a saját közönségének megtalálására, kezelésére, a velük való megfelelő kapcsolattartásra, kommunikációra
– a releváns közösségi média eszközök megfelelő és hatékony használatára, azok megértésére
– fizetős online reklámkampányok optimális felépítésére
– a YouTube Partner Programban való részvételre, az optimális bevételek elérésére
A digitális zenei üzleti modellek, a szerződések főbb pontjainak megértése, a tartalom feldolgozás és-gyártás, a digitális terjesztés főbb állomásainak végigkövetése, a releváns online marketing technikák megismerése, a zenei bevételek több forrásból való megteremtése, a rajongói közösségek építése és menedzsmentje, a YouTube Tartalommenedzsment és Tartalomfelismerő rendszerek bemutatása is a témák között a Digitális zene üzlet A-Z-ig! és a Zene és YouTube tanfolyamokon. A tanfolyam célja továbbá az is, hogy a kreatív iparágak üzletmenetére és a zenében kreatív alkotók jövőjére is felkészítsen, a jövő iparági szakembereit – menedzsereit, új-média menedzsereit, digitális üzleti menedzsereit felkészítve, kiképezve.
További információ az oktató honlapján érhető el ide kattintva.  
Oktatásban résztvevő, tervezett vendég oktatók, a digitális zene üzletben, a kreatív iparágakban, online marketingben tapasztalt szakemberek:  
Gallasz Enikő – WMMusicDistribution – ügyvezető igazgató
Pléh Dániel – Online termék menedzser, digitális zenei blogger – Free Music Blog
Romulus Szinte Lóránd – Online marketing szakértő, Google Adwords specialista – SzinteOnline Marketing Szakértő Blog
Tóth Péter Benjamin – Artisjus Stratégiai és Kommunikációs Igazgatója
Linczényi Márk – szerző, producer, reklám szakember
Számonkérés típusa és módja: gyakorlati feladatok elvégzése és egy záró gyakorlati vizsga
Előtanulmányi követelmények: érettségi, alapszintű angol nyelv és számítógépes ismeretek, Internet használati ismeretek
Konzultáció: személyen konzultációra a tanfolyam időtartama alatt végig lehetőség van, hétköznapokon (10-18 óra között). A pontos időpontokat e-mailben kell leegyeztetni.
Jelentkezés a Majdnem Híres Rocksuli honlapján, vagy az info@mhrs.hu e-mail címen lehet.  

Comments are closed